www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Pompoen-paprikaschoteltje met ras el hanout en gebakken zalm

Super lekker vis recept.

  • 1 biologische pompoen
  • 1 zoete puntpaprika
  • 3 knoflooktenen
  • 200 gram wilde spinazie
  • 2 stukken zalmfilet
  • wat takjes tijm
  • 100 gram pittige Gruyère
  • 1 ei
  • 100 ml amandelmelk
  • kokosvet
  • wat Keltisch zout
  • een flinke scheut witte wijn
  • wat soja cuisine
  • 2 theelepels mosterd
  • zout
  • peper
  • ras el hanout
  • olijfolie extra vierge
Pompoen-paprikaschoteltje met ras el ahnout en gebakken zalm

Zo maak je dit heerlijke gerecht voor 2 of 3 personen: Snijd 1 biologische pompoen doormidden. Was de halve pompoen (en bewaar de rest) en schep de pitten eruit. Snijd de pompoen met schil en al in stukjes. Was 1 zoete puntpaprika en snijd de paprika in tweeën. Verwijder de pitten en snijd de paprika in stukjes. Snijd 3 knoflooktenen heel fijn. Ris van wat takjes tijm de blaadjes. Rasp ongeveer 100 gram pittige Gruyère. Kluts 1 ei met 100 ml amandelmelk. Schep de pompoen, de paprika en de knoflook in een ovenschaaltje. Voeg wat zout, peper en ras el hanout toe en strooi de tijm over de groenten. Giet hier wat olijfolie extra vierge over. Giet het ei-amandelmelk-mengsel er over. Strooi hier de kaas over. Zet het schoteltje gedurende 40-45 minuten in de oven op 170 graden. Bestrooi ondertussen 2 stukken zalmfilet met huid aan beide kanten met peper en zout. Bak de zalm aan beide kanten in kokosvet met olijfolie gedurende in totaal 6 minuten. Haal de zalm uit de pan en houd de vis warm op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Wok ondertussen 200 gram wilde spinazie met wat Keltisch zout. Als het goed is hoef je dit niet uit te laten lekken. Voeg bij de aanbaksels van de zalm, een flinke scheut witte wijn en zet het vuur laag. Voeg ook nog wat soja cuisine toe en 2 theelepels mosterd. Laat de saus onder goed roeren even inkoken. Schep de groenten uit de oven op de borden. Leg de vis hierop met het sausje en schep de spinazie ernaast. En dan smullen!