Prei-gratin, met prei, ei en mozzarella
Een heerlijk voedselzandloper recept met prei, ei en mozzarella.
- 5 preien
- 200 gram mozzarella
- 2 eitjes
- 150 ml sojaroom
- citroensap
- zout
Snijd 5 preien in kleine stukjes van 3-4 centimeter en snijd een mooie bol mozzarella van 200 gram, (eerst laten uitlekken) in plakjes; laat de prei een paar minuten in kokend water met wat zout garen, laten uitlekken in een vergiet en in een ingevette ovenschaal leggen; klop ondertussen 2 eitjes los met 150 ml sojaroom en een scheut citroensap en voeg er zout, peper, kurmuma en nootmuskaat aan toe; giet dit mengsel over de prei en zet het in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 20 of meer minuten. Maak je dit samen met de zoete aardappel met winterpeen, stem dan de oventijd af en laat alles nog 5 minuten op 250 graden 'upgraden'. Met de ovenschotel met zoete aardappel en winterpeen is dit een geweldige combi maar je kunt ze ook los van elkaar maken, bijvoorbeeld prei met vis en zoete aardappelgerecht met kip.