Preitaart met geitenkaas en gedroogde tomaten
Lekker, gemakkelijk en gezond en ook de bodem is voedselzandloper-proof.
- 200 gram havermout
- 2 eitjes
- 50 gram kokosvet
- zout
- peper
- olijfolie
- 4 preien
- gedroogde tomaatjes
- een stuk geitenkaas
- 1 ei
- geraspte jong belegen geitenkaas
- peper
- zout
- kerrie
- kurkuma
- olijfolie
200 gram havermout tot een deeg kneden met 2 eitjes en 50 gram kokosvet en zout en peper; een taartvorm invetten met wat olijfolie en de vorm bekleden met het deeg, maak een opstaand randje van zo'n 3 cm en zet het deeg in de vorm een half uurtje in de ijskast. Snijd 4 preien in ringetjes en spoel ze af in een vergiet. Laat de prei een paar minuten smoren in wat olijfolie. Snijd wat gedroogde tomaatjes in reepjes en een stuk geitenkaas in stukjes. Vermeng de prei met de tomaatjes, een los geklopt eitje, wat peper, zout, kerrie en kurkuma en geraspte jong belegen geitenkaas en vul hiermee de bodem. Nog wat geitenkaas er overheen raspen en de preitaart voor ongeveer 25 minuten in de oven laten garen.