Pruimentaart
...zonder suiker, gluten en lactose, een heerlijke verwennerij en makkelijk om te maken.
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram boekweitmeel
- 1 koffielepel wijnsteen bakpoeder
- 200 gram kokosvet
- 3 eieren
- een klein beetje vanille-extract
- wat zout (met jodium)
- olijfolie
- 6 pruimen
- wat amandelschilfers
Zo maak je deze glutenvrije, suikervrije pruimentaart: Meng 100 gram amandelmeel met 100 gram gezeefd boekweitmeel en 1 koffielepel wijnsteen bakpoeder. Smelt 200 gram kokosvet en roer dit door 3 los geklopte eieren. Giet een klein beetje vanille-extract door het deeg. Voeg wat zout (met jodium) toe. Bekleed een springvorm (20-22 cm) met bakpapier en vet de opstaande rand in met wat olijfolie. Schep het deeg in de vorm en druk het goed aan. Was 6 rijpe pruimen, halveer ze en snijd de pit eruit. Druk de pruimen met de snijkant naar boven in het deeg. Strooi amandelschilfers op de taart. Bak de taart in de oven op 175 graden in 50 minuten.