Pruimentaart
Deze gezonde taart is heerlijk en niet moeilijk om te maken.
- 300 gram rijpe pruimen
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram zacht kokosvet
- 4 eetlepels zoet (stevia, palmsuiker of iets dergelijks)
- 3 eitjes
- 25 gram sojaroom
- 2 eetlepels kaneel
Het is niet moeilijk om deze pruimentaart te maken. Neem een vorm van 20-24 cm doorsnee en vet deze in. Maak een deeg van 100 gram amandelmeel, 75 gram zacht kokosvet, 2 eetlepels zoet (bijvoorbeeld stevia of palmsuiker) en 1 eigeel. Maak hiervan met de mixer met deeghaken een soepel deeg en bekleed de vorm ermee (de bodem en en opstaand randje). Maak de vulling van 2 eetlepels zoet, 2 eitjes, 25 gram gesmolten kokosvet, 25 gram gram sojaroom en 2 eetlepels kaneel. Snijd 300 gram rijpe pruimen doormidden en haal de pit eruit en leg ze met de bolle kant in de vulling. Zet de pruimentaart gedurende 40 minuten in een voor verwarmde oven op 180 graden. Strooi eventueel nog wat extra amandelmeel op het deeg als het iets te vochtig of vettig is.