Puree van aubergine
Deze puree is voedselzandloper-proof, lekker, gezond, niet duur en niet moeilijk te maken.
- 1 aubergine
- 1 heel grote zoete aardappel
- 1 per persoon scharrelkip-pootjes
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 250 ml biologische tomatenpasta
- wilde bramenazijn
- oregano
- een paar tenen knoflook
- een half blikje klein gesneden ansjofilets
- een halve citroen (voor citroensap)
- een handvol verse basilicum
- zout
- peper
- olijfolie
Voor 3-4 personen: Snijd 1 gewassen aubergine doormidden en bestrijk de helften met wat mooie olijfolie en doe hetzelfde met 1 heel grote zoete aardappel. Zet ze in een ovenschaal met de oven op 175 graden. Voor de aubergine 45 minuten en de zoete aardappel 10 minuten langer. Bak ondertussen de scharrelkip-pootjes, 1 per persoon, en hoe lekker is dat. Met wilde bramenazijn en oregano. Maak ook een saus: Fruit een paar tenen knoflook met 1 gesnipperde rode ui en 1 fijn gesneden rode peper. Voeg hier 250 ml biologische tomatenpasta aan toe met wat zout en peper en laat de saus zachtjes garen. Voeg op het laatst ook een half blikje klein gesneden ansjofilets toe. Haal de aubergine en de zoete aardappel uit de oven. Giet wat vers geperst citroensap over de aubergine. Snijd aubergine en zoete aardappel in stukken in pureer ze kort met wat water en roer de puree met een handvol verse basilicum door de tomatensaus. Serveer dit gerecht warm met de kippenpootjes.