Quiche van havervlokken met wilde spinazie, walnoten en verse geitenkaas
Hartige taart met een gezonde bodem.
- 200 gram havervlokken
- 50 gram kokosolie
- 2 eitjes
- zout
- peper
- 450 gram wilde spinazie
- een paar tenen knoflook
- 2 sjalotjes
- een handvol walnoten
- 3 eitjes
- 250 gram zachte (verse) geitenkaas
- zout
- peper
Het recept voor de quiche: maak een deeg van 200 gram havervlokken met 50 gram kokosolie en 2 eitjes; alles mengen, met de hand kneden er een stevige bal van maken en even wegzetten in de koelkast in de koelkast en maak ondertussen de vulling klaar: 2 knoflooktenen heel fijn snijden en zachtjes fruiten met 2 gesnipperde sjalotjes, daarna 450 gram wilde spinazie mee wokken, zout en peper erbij en zo nodig laten uitlekken in een vergiet; verbrokkel 250 gram verse geitenkaas en roer 3 drie geklopte eitjes door; hak een handjevol walnoten in stukken; vet een kleine springvorm in en bekleed de vorm met het deeg; walnoten erbij en spinaziemengsel en giet het ei-kaasmengsel er overheen; 40 minuten laten garen in een voor verwarmde oven op 180 graden.