Salade van limabonen met makreel
Lekkere gezonde salade.
- een halve perssinaasappel
- 2 theelepels mosterd
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 ui
- 1 bakje platte peterselie
- 2 zoete puntpaprika's
- 1,5 blik limabonen
- 2 blikjes makreelmoten
- zout
- peper
Zo maak je deze overheerlijke salade: Meng het sap van een halve perssinaasappel in een soepkom met 2 theelepels mosterd en 4 eetlepels olijfolie extra vierge. Roer hier 1 zeer fijn gesneden ui door en 1 bakje fijn geknipte platte peterselie. (Doe dit met een kruidenschaartje, dat knipt heel fijn en snel). Verwijder van 2 zoete puntpaprika's de steelaanzet, verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in vieren en snijd daar reepjes van van 3-4 cm lengte. Spoel 1,5 blik limabonen goed af onder de kraan. Laat 2 blikjes makreel moten goed uitlekken. Doe alle ingrediënten in een mooie schaal en voeg er naar smaak nog zout en peper over.