www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Schelvis met zoete aardappel puree en gepofte cherrytomaatjes

Heb je zo wel eens vis gegeten?

  • 250-300 gram schelvisfilet
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram zoete aardappel
  • 2-3 tenen knoflook
  • 1 scheut amandelmelk
  • wat gedroogde basilicum
  • peper
  • mediterrane kruiden
  • groene pesto
  • verse groene kruiden zoals oregano of basilicum
  • wat hazelnoten
  • olijfolie
Voedselzandloper-proof: Schelvis met zoete aardappel puree en gepofte cherrytomaatjes.

Dit is een heel bijzonder voedselzandloper recept met schelvis. Recept voor 2 personen: Zet de oven op 175 graden. Was ongeveer 250 gram cherrytomaatjes. Vet een ovenschaaltje licht in met wat olijfolie en rol de tomaatjes door de olijfolie. Strooi er wat mediterrane kruiden over en zet de tomaatjes in de oven gedurende ongeveer 45 minuten. Ze barsten dan open en dat is ook de bedoeling. Ondertussen maak je de puree klaar. Schil 400 gram zoete aardappels en snijd er stukjes van. Zet de zoete aardappels in een pannetje net onder water en laat de zoete aardappels in 15 minuten op een middelzacht vuur gaar koken. Giet het water af. Snijd 2-3 tenen knoflook heel fijn. Giet een scheut amandelmelk door de aardappelen en voeg de knoflook toe. Voeg wat gedroogde basilicum toe en wat peper en stamp er een puree van. Zet een deksel op de pan. Snijd 250-300 gram schelvisfilet in 4 stukken en bestrijk de bovenkant met groene pesto. Snijd 4 cherrytomaatjes in plakjes en leg deze op de vis. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en laat deze in 15 minuten garen samen met de cherrytomaatjes. Verdeel de puree op 2 borden, leg de vis op de puree. Leg hier wat verse groene kruiden op zoals oregano of basilicum en strooi er wat hazelnoten over. Leg de gepofte tomaatjes naast de vis. Snijd 250-300 gram schelvisfilet in 4 stukken en bestrijk de bovenkant met groene pesto. Super lekker!