Soep met winterwortel en spinazie
Deze voedselzandloper soep is heerlijk, gezond, slank, en je kunt er uren mee door, zonder trek naar iets anders.
- 3 knoflooktenen
- 2 sjalotjes
- 2 winterwortels
- 100 gram verse spinazie
- een klein stukje pittige geitenkaas
- 1 koffielepel bouillonpoeder
- zout
- peper
Wow! Zalig! Veel mensen trappen in een valkuil door te denken dat als iets gezond is, je er ook veel van kunt eten. Dat is helaas niet terecht. Maar van deze soep kun je wel gerust 2 kommen opscheppen. Je hebt niet alleen heerlijk gegeten maar ook urenlang geen trek meer. Zo maak je deze verrukkelijke soep met winterwortel en spinazie: Fruit 3 (of minder) fijngesneden knoflooktenen en snipper 2 sjalotjes. Maak 2 winterwortels schoon en snijd er plakjes van. Rasp een klein stukje pittige geitenkaas. Fruit de ui met de knoflook in een soeppan en voeg de wortel toe met 1 koffielepel bouillonpoeder, wat zout en peper en 3/4 liter gekookt water. Laat de soep na het koken 15 minuten garen op een zacht vuur. Voeg 100 gram verse spinazie toe en laat het geheel nog 5 minuten garen. Zet het vuur uit en ga er met een staafmixer door. Laat wat plakjes wortel heel voor een fijne bite. Schenk de soep in een kom en voeg de geitenkaas toe. Heerlijk gezond, slank en je kunt er uren mee door, zonder trek naar iets anders.