Soep van courgette met kidneybonen
Lekker voedselzandloper soepje.
- 2 courgettes
- 1 grote of 2 kleine (pittige) uien
- 2 tenen knoflook
- 1 blikje kidneybonen
- 4 kleine lepels bouillonpoeder
- zout
- peper
- kurkuma
- kerrie
- (olijfolie)
Voor 4 tot 6 kommen soep: Snijd 2 tenen knoflook in kleine stukjes. Snipper 2 kleine uien of 1 grote (pittige) ui. Fruit de knoflook en de ui. Snijd de courgettes in stukken en bak deze even mee. Voeg iets meer dan een liter water toe en bouillonpoeder, zout, peper, kerrie en kurkuma. Breng de soep aan de kook en laat deze 20 minuutjes op een zacht vuurtje staan. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef en spoel de bonen goed af. Laat de bonen de laatste 5 minuten met de soep meekoken. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer totdat het een gladde soep is. Mmm... Soep van courgette en kindneybonen! Kleine lepels: lepels in een kindermaat.