Soep van ongepureerde voorjaarsgroenten
Gezonde soep met venkel, tomaat, peulen en tuinerwtjes.
- 800ml bouillon
- driekwart venkel
- 2 tomaten
- een handjevol tuinerwtjes (uit de diepvries)
- 75 gram peulen
- een handvol rucola
- wat peper
- wat extra gerijpte kaas
Soep van ongepureerde voorjaarsgroenten. Aangenaam lekker! Zo maak je deze overheerlijke soep: Maak een bouillon van 800 ml. Snijd 3/4 venkel in reepjes. Haal wel de harde kern eruit. Ontvel 2 tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Neem een handjevol tuinerwtjes ( uit de diepvries) en snijd 75 gram peulen klein. Doe eerst de venkel en de erwtjes in de soep. Voeg na een minuut of 5 de tomaten en de peulen toe en een handvol rucola. Laat de soep nog 5 minuten zacht garen. Voeg wat peper toe. Rasp wat extra gerijpte kaas. Schep de soep in de kommen en strooi de kaas erover.