Soep van snijbiet
Snijbietsoep. Een heerlijke gezonde soep van een vergeten groente die je makkelijk zelf kunt maken.
- 350 gram snijbiet
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- zout
- peper
- kerrie
- kurkuma
- 2 koffielepels bouillonpoeder
- fijngemalen Italiaanse kaas
Soep van snijbiet ('warmoes'), vol vezels en smaak! Zo maak je deze soep met 350 gram snijbiet: Snijd de stelen van de snijbiet en snijd ze in kleine stukjes en was ze in een vergiet. Snijd de bladeren in reepjes en was ze in een vergiet. Fruit wat ui en knoflook in een soeppannetje in wat olijfolie. Voeg na een paar minuten de steeltjes toe. Breng op smaak met zout, peper, kerrie en kurkuma. Voeg 2 koffielepels bouillonpoeder toe. Voeg na 5 minuten de bladeren van de snijbiet toe en giet er 0,5 liter kokend water bij. Laat de soep nog 5 minuten doorkoken. Maak de soep glad met een staafmixer. Doe er Italiaanse kaas door, bijvoorbeeld Formaggio.