Voedselzandloper Speculaas
Met havermout en kokosvet: Speculaas. Voedselzandloper proof!
- 200 gram havermout
- 100 gram kokosvet
- agavesiroop
- palmsuiker
- zout
- speculaaskruiden
- olijfolie
- wijnsteenzuur bakpoeder
- sojamelk
- (bakpapier)
- (springvorm)
Het recept voor speculaas: Doe 200 gram havermout in de Magimixer met 100 gram kokosvet (in kleine stukjes en op kamertemperatuur). Mix de havermout met het vet tot een gladde massa. Stort de havermout-massa in een mengvorm en giet er wat agavesiroop bij en voeg er een paar eetlepels palmsuiker aan toe (voor de bruine kleur). Strooi er wat zout door en 2 eetlepels speculaaskruiden. Kneed een soepel deeg en laat dit een tijdje in de koelkast staan. Bekleed de bodem van een bakvorm van 20 cm met bakpapier en kwast de randen in met wat olijfolie. Haal het deeg uit de oven. Doe er 1 theelepel wijnsteenzuur bakpoeder bij en kneed het nog eens goed door. Als het iets te droog is, kun je er wat sojamelk bij doen. Druk het deeg in de springvorm en laat de koek garen gedurende 30 minuten in de oven op 180 graden.