Sperziebonen met paprikasaus en gebakken zoete aardappel met Taleggio
Een lekker en gemakkelijk te maken voedselzandloper recept.
- 400 gram zoete aardappel
- 400 gram sperziebonen
- 2 puntpaprika's
- 50 gram geschaafde amandelen
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel (of 2) balsamicoazijn
- 150 gram Taleggio
- verse koriander
- wat kokosvet
- zout
- peper
- (plastic zakje)
Sperziebonen met paprikasaus en gebakken zoete aardappel met Taleggio. Taleggio is een Italiaanse smeltkaas. Recept voor 2 personen: Schil 400 gram zoete aardappel en snijd er plakjes van. Leg 2 puntpaprika's in een ingevet ovenschaaltje en rooster ze 30 minuten in de oven op 220 graden. Haal de paprika's uit de oven en stop ze in een plastic zakje. Sluit het zakje goed af en laat de paprika 's 10 minuten liggen. Verwijder het vel, de steel en de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukken. Pureer de paprika met 50 gram geschaafde amandelen, 2 tenen knoflook en 1 of 2 eetlepel(s) balsamicoazijn tot een gladde saus. Verwijder de uiteinden van 400 gram sperziebonen en breek de grote exemplaren doormidden. Kook de bonen beetgaar in een laagje water. Bak ondertussen in een koekenpan in wat kokosvet de plakjes zoete aardappel, bestrooid met wat zout en peper 5 minuten aan de ene kant. Draai de plakjes om en bak ze voorzichtig nog 5 minuten. Let op, zoete aardappel is veel eerder gaar dan gewone aardappel. Verbrokkel 150 gram Taleggio en leg de stukjes op de aardappel. Laat ze goed smelten. Dit wordt heerlijk! Dien de gebakken zoete aardappel op met verse koriander en schep de paprikasaus door de sperziebonen.