Tian met ui, aubergine, courgette, zoete aardappel en stevige tomaat
Een heerlijk ovengerecht met heel veel groenten.
- ui
- aubergine
- courgette
- zoete aardappel
- stevige tomaat
- gedroogde kruiden (basilicum, oregano of tijm)
- 1 bolletje knoflook
- gescheurde basilicumblaadjes
- zout
- peper
- olijfolie
Een tian is een ovengerecht dat langzaam moet garen in een aardewerken schotel. Verwarm de oven voor op 150 graden. Het recept voor tian: Vet een grote aardewerken ovenschaal in met wat olijfolie en strooi daar wat verse of gedroogde kruiden over (basilicum, oregano of tijm) en snijd 1 bolletje knoflook in zeer dunne plakjes en al je andere groentes in plakken van 3 centimeter. Maak mooie rijtjes van deze groenten, strooi er wat zout en peper over, een mooie olijfolie en een handvol fijn gescheurde basilicumblaadjes en laat de schotel in de oven garen gedurende ongeveer 1,5 uur.