Tomatentaart met deeg van boekweit- en amandelmeel
Eet deze gezonde taart bij kip of vis of als lunch.
- 150 gram boekweitmeel
- 50 gram amandelmeel
- 100 gram kokosvet
- 2 eitjes
- gescheurde basilicumblaadjes
- 2 eetlepels sojayoghurt
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels olijfmayonaise
- 6 tomaten
- zout
- peper
- wat basilicum of oregano
- olijfolie
Het is weer tijd voor Hollandse tomaten. Maak er eens een hartige taart van! Het recept: Maak een deeg van 150 gram boekweitmeel en 50 gram amandelmeel, 100 gram kokosvet, 2 eitjes en een beetje zout. Je kunt het deeg met een keukenmachine maken maar lekker met de hand kneden gaat ook prima. Leg het deeg in een ondiepe taartvorm en zet het een half uur in de ijskast. Verwarm de oven op 200 graden en bak de bodem in 15 minuten; haal de vorm uit de oven en bedek de bodem met flink wat gescheurde basilicumblaadjes; maak nu de vulling: meng 2 eetlepels sojayoghurt met 1 eetlepel mosterd en 2 eetlepels olijfmayonaise en strijk dit mengsel op de taartbodem; leg hier boven 6 in plakken gesneden tomaten en voeg er wat zout, peper nog nog wat basilicum of oregano aan toe. Zet de taart nog 40 minuten in de oven. Tot slot nog wat mooie olijfolie over de tomaten druppelen. Deze tomatentaart smaakt lekker bij een salade en ook bij kip en vis. Wat je over hebt kun je bij de lunch opeten.