Torentjes van aspergesalade met gerookte zalm
Dit lijkt op huzarensalade maar 't bevat geen aardappels.
- 500 gram witte asperges
- 2 eitjes
- 100 gram plakjes gerookte zalm
- flink wat bieslook
- zout
Deze torentjes van aspergesalade lijken op huzarensalade, maar ze bevatten geen aardappels en vlees. De torentjes zijn niet alleen heerlijk maar ook heel eenvoudig te maken. Voor 2 personen: Schil de houtige uiteinden van 500 gram witte asperges en schil de asperges vanonder het kopje over de gehele lengte, met een kaasschaaf. Snijd de asperges doormidden en kook ze in 10-12 minuten in veel water gaar. Kook de eitjes hard in 10 minuten. Snijd de gerookte zalmfilet in stukjes. Knip flink wat bieslook en knip dit met een kruidenschaartje in kleine stukjes. Giet de asperges af. Pel de eitjes. Doe alles bij elkaar in een kom en stamp het met een stamper fijn. Voeg naar smaak nog wat zout toe. Vul 2 taps toelopende kleine wijnglaasjes met het aspergemengsel en keer de glaasjes om op de borden.