Toscaanse tuinbonensalade
Heerlijke maaltijd salade met vers gedopte tuinbonen, Italiaanse pomodori tomaten en olijven.
- 1,5 kilo verse tuinbonen
- vers bonenkruid
- wat amandelmelk
- wat knoflook
- 1 ui
- 1 blik Italiaanse pomodori
- wat gedroogde oregano
- wat olijven
- peper
- zout
- lekker veel verse basilicum
Als je tijd en zin hebt, koop dan eens verse tuinbonen. Ik heb ze eenmaal gedopt. Van mijn groenteman krijg ik er altijd vers bonenkruid bij. Je kunt ze ook twee keer doppen en koken zonder amandelmelk. Dop voor 2-3 personen 1,5 kilo verse tuinbonen. Kook de bonen met het bonenkruid in water met wat amandelmelk gedurende 15 minuten. De amandelmelk is om te voorkomen dat de schilletjes taai worden. Breng ze eerst aan de kook en laat ze dan op laag vuur garen. Giet de bonen af in een vergiet. Fruit wat knoflook en ui in een hapjespan en voeg het vocht van 1 blik Italiaanse pomodori tomaten toe aan de knoflook met ui. Strooi er wat gedroogde oregano over en peper en zout. Snijd de tomaten uit het blik in stukken en voeg ze toe in de hapjespan. Laat het mengsel zover inkoken tot het droog is. Voeg de gekookte tuinbonen en de olijven toe en warm het gerecht nog even door. Garneer met lekker veel verse basilicum.