Vegetarische lasagne met tomaten-paddenstoelensaus
Voedselzandloper-proof, dus zonder pasta lasagnevellen.
- een heel grote zoete aardappel (ongeveer 500 gram)
- 300 gram spinazie
- 2 kleine uitjes
- een bakje kastanjechampignons
- 1 fles biologische tomatensaus
- flink wat verse basilicumblaadjes
- gedroogde oregano
- een grote bol mozzarella in plakken
- geraspte zeer oude kaas
- zout
- peper
- olijfolie
Deze lasagne is natuurlijk voedselzandloper-proof, dus zonder pasta-lasagnevellen. Zo maak je deze lasagne voor 2-3 personen (of voor 4 als je met kleine eters bent): Was de helft van een heel grote zoete aardappel (ongeveer 500 gram) en snijd deze in plakken. Wok 300 gram spinazie in wat olijfolie en laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet. Snipper 2 kleine uitjes en fruit deze in wat olijfolie en voeg een bakje schoon geveegde en in plakken gesneden biologische kastanjechampignons toe. Doe hierbij 1 fles biologische tomatensaus, samen met met zout, peper, flink wat verse basilicumblaadjes en gedroogde oregano. Laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken. Snijd een grote bol mozzarella in plakken. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Maak stapeltjes van 1 plak zoete aardappel, wat saus, wat spinazie, geraspte zeer oude kaas en een half plakje mozzarella. Herhaal tot je 3 keer alles hebt gestapeld. Eindig met geraspte kaas en mozzarella. Zet de stapeltjes lasagne in een ingevette ovenschaal. Laat de lasagne garen in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 35 minuten.