www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Vegetarische lasagne van knolselderij met boerenkool

Een supergezonde vegetarische boerenkool lasagne, met lasagne vellen van knolselderij.

  • 800 gram verse boerenkool
  • 1 kleine knolselderij
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 200 gram shiitakes en kastanjechampignons
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram geraspte geitenkaas
  • sojaroom
  • zout
  • peper
  • tabasco
  • madeira
  • olijfolie
vegetarische-lasagne-van-knolselderij-met-boerenkool

Vegetarische lasagne van knolselderij met boerenkool. Dit recept is voor 3-4 personen. Haal van 800 gram verse boerenkool de nerven eraf. Doe de boerenkool in een heel grote pan met lauwwarm water en laat dit even staan. Giet de boerenkool af. Snijd 1 kleine knolselderij in dunne plakken en snijd daarna de schil eraf. Kook de boerenkool met wat zout in een laag water gedurende 8 minuten. Kook ook de plakken knolselderij onder water (in een andere pan) gedurende 8 minuten. Fruit ondertussen in een hapjespan 1 klein gesneden rode ui met 3 zeer fijn gesneden knoflooktenen en 200 gram schoon geborstelde en in in stukken gesneden shiitakes en kastanjechampignons met een heel klein beetje tabasco en wat madeira. (Het kan ook met alleen 200 gram kastanjechampignons.) Laat de boerenkool goed uitlekken en de plakken knolselderij ook. Vet een medium ovenschaal in met wat olijfolie en bedek de bodem met wat plakken knolselderij. Roer door de afgegoten boerenkool 250 gram ricotta die je wat hebt aangelengd met een scheutje sojaroom, zout en peper en 100 gram geraspte geitenkaas. Nu begint het stapelen in een ingevette ovenschaal. Bedek de bodem met wat knolselderij plakken en leg daarop de helft van de boerenkool met de helft van de paddenstoelen. Herhaal dit en leg op de 2e laag paddenstoelenmengsel nog een laagje geraspte geitenkaas. Zet de schotel 10 minuten in de oven op 180 graden en daarna nog 5 minuten onder de gril op 250 graden.