Verse tomatensoep met basilicum en kokosroom
Hoe eet je genoeg groenten? Bijvoorbeeld door verse soep te eten!
- 1 kilo tomaten
- 1 grote rode ui
- 3 koffielepels bouillonpoeder
- een handvol verse basilicum
- een lepel biologische kokosroom
- olijfolie
- (staafmixer)
Verse tomatensoep met basilicum en kokosroom. Dompel 1 kilo tomaten onder in kokend water. Kerf met een scherp mesje een kruisje in de tomaat en verwijder het vel. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de tomaten in stukken. Schil 1 grote rode ui en snijd hem fijn. Fruit de ui in wat olijfolie in een soeppan. Doe er 3 koffielepels bouillonpoeder bij en zout en peper naar smaak. Doe de tomaten in de pan en voeg 800 ml kokend water toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 20 minuten garen op een zacht vuur. Snijd een handvol verse basilicum fijn. Maak met een staafmixer een gladde soep. Roer de basilicum door de soep en maak deze heerlijk op smaak met een lepel biologische kokosroom!