Verstopte vis met appeltjes
Een heerlijk Hollands recept met kabeljauw, scampi's en appeltjes.
- 1 kleine ui
- kokosolie
- sojameel
- bouillon
- kerrie
- peper
- 400 gram witvis (bijvoorbeeld schelvis)
- 4 kleine appels
- geraste belegen kaas
- kerrie
- zout
- peper
In mijn eerste kookboekje Multiculturele Smaakmakers uit Rotterdam (uit 2001) stond een heerlijk (typisch Nederlands) recept met witvis en appeltjes en een saus van boter, bloem en bouillon. Dit recept heb ik 'Voedselzandloperproof' gemaakt want het is nog steeds lekker om te eten. De saus heb ik gemaakt van kokosolie (supergezond) met sojameel en een beetje bouillon: Fruit een klein gesneden uitje ( met 1 theelepel kerrie) in wat gesmolten kokosvet; voeg daar heel voorzichtig wat sojameel aan toe en wat bouillon, goed blijven roeren en net zoveel bouillon toevoegen tot je een gladde saus hebt; strooi wat peper over de saus; oven op 200 graden voorverwarmen. Voor 2 personen: 400 gram witvis, ik nam schelvis, 4 kleine appeltjes en wat geraspte belegen kaas: een (middel)kleine bakvorm invetten en daar de vis inleggen; flinke rand rondom vrijlaten (voor de appeltjes); deze in partjes snijden en rondom de vis leggen; op de vis wat milde kerrie strooien; de saus er aan toevoegen en bovenop de kaas: de schaal 25 minuten in de oven zetten. Dit kan je er bij eten: wortels uit de oven.