Vis taart
Een hartige taart die voedselzandloper-proof is, omdat de bodem is gemaakt van boekweitmeel.
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram boekweitmeel
- 2 eitjes
- 50 gram gesmolten kokosvet
- zout
- peper
- 200 gram gerookte zalm
- 125 ml sojaroom (uit de koeling)
- 3 eitjes
- 125 gram gehalveerde mooie tomaatjes
Vet een springvorm (20-22 cm) in met wat kokosvet. Maak een soepel deeg van het amandelmeel, het boekweitmeel, het kokosvet en de eitjes. Breng het deeg op smaak met zout en peper. Bekleed de springvorm met het deeg. Maak ook een opstaand randje. Zet de springvorm in de koelkast gedurende minstens 20 minuten. Snijd de zalm in kleine stukjes. Leg de zalm op de taartbodem. Klop de eitjes los met de sojaroom en giet dit over de zalm. Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven in de vulling. Bak de vis-taart op 180 graden in 35 minuten. Als de taart nog iets vochtig is, moet je hem nog 5 minuten laten nagaren.