www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Voedselzandloper Cakebrood

Recept voor een vrij hartig 'cakebrood'. Je kunt het goed beleggen (met kaas) en meenemen als lunch.

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 2 theelepels wijnsteenzuur bakpoeder
  • 4 eitjes
  • 100 gram magere kwark
  • 1 klein handje blanke hazelnoten
  • 1 klein handje walnoten
  • 1 handje gedroogde cranberry's
  • 1 rijpe banaan
Cakebrood. Helemaal Voedselzandloper-proof.

Topcake! Dit is echt een fijne cake (cakebrood) waar je veel kanten mee op kunt. Na het sporten ben je met zo'n lekkere plak cake snel weer hersteld. Hij past ook heel goed in je lunchtrommel. De cake is zonder iets erop al heerlijk. Maar je kunt er ook een plakje kaas op leggen. Uiteraard is de cake ook een fijn tussendoortje boordevol goede voedingsstoffen. Het recept voor deze cakebrood: Meng 100 gram amandelmeel met 100 gram boekweitmeel en roer er 2 eetlepels geraspte kokos door en 2 theelepels wijnsteenzuur bakpoeder. Klop 4 eitjes los met 100 gram magere kwark. Snijd 1 klein handje blanke hazelnoten doormidden. Hak 1 klein handje walnoten grof. Snijd 1 handje gedroogde cranberry's doormidden. Meng het eimengsel door het meel. Prak 1 rijpe banaan fijn en roer die door het deeg. Giet het deeg in een siliconen deegblik. Je hebt dan geen vet nodig. Bak de cake in 40 minuten op 180 graden. Laat de cake even afkoelen en bewaar hem in de koelkast. Dit cakebrood smaakt vrij hartig. Je kunt hem ook iets zoeter maken door nog meer cranberry's toe te voegen of 2 eetlepels kokosbloemsuiker.