Voedselzandloper kerstbrood
Je zelfgemaakte kerstbrood op tafel zetten. Dat kan met dit eenvoudige recept.
- 100-125 gram amandelmeel
- 35 gram kokosbloesemsuiker
- 1 ei
- 1 citroen
- 250 gram amandelmeel
- 20 gram wijnsteen bakpoeder
- 1 eetlepel koekkruiden
- 1 eetlepel kaneel
- snufje zout
- 5 eieren
- 50 gram kokosolie
- 1 flinke kneep agavesiroop
- 100 gram gedroogde cranberry's
- 100 gram hazelnoten
Eerst maak je het amandelspijs: Doe het amandelmeel in een kom samen met de kokosbloesemsuiker (of een zoetmiddel naar keuze) Rasp de gewassen citroen en doe de rasp door het meel. Klop het ei los en doe dit door het meel. Draai heel goed met een lepel alles door elkaar tot er een compacte massa ontstaat. Vorm hier een mooi worstje van. Pak het in plastic folie en leg het even weg in de koelkast. Ga nu aan de slag met de rest van het deeg: meng amandelmeel met wijnsteen bakpoeder, kaneel en koekkruiden. Smelt de kokosolie. Klop de eieren los en meng dit met het het kokosvet. Voeg een flinke knijp agavesiroop toe. Snijd de cranberry's doormidden. Hak de hazelnoten grof. Roer het eimengsel voorzichtig door het amandelmeel tot een glad deeg. Roer de bessen en de noten door het deeg. Giet de helft van het beslag in een siliconen cakevorm en leg het amandelspijs hierop. Schep de rest van het deeg op het amandelspijs en maak het mooi glad. Zet de cakevorm 35 minuten in de oven op 175 graden. Check met een satéprikker of het brood gaar is. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen. Eet smakelijk!! Heb je geen siliconen cakevorm, bekleed dan een gewone cakevorm met bakpapier dat je iets over de randen laat hangen zodat je het brood er gemakkelijk uit kan halen.