www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Voedselzandloper kwark-cheesetaart

Heerlijk en gezond, met een bodem van havermout en amandelmeel, en zonder toegevoegde suiker.

  • 55 gram gemalen cashewnoten
  • 55 gram amandelmeel
  • 80 gram havermout
  • 120 gram ongezwavelde abrikozen (zeer fijn gesneden)
  • 50 gram kokosvet
  • 200 ml sojaroom (uit de koeling)
  • een scheutje vanille-extract
  • 185 gram roomkaas light
  • 220 gram magere Franse kwark
  • 1 rijpe banaan
  • een klein beetje limoensap
  • pruimpjes (of ander fruit)
  • 2 eieren
Voedselzandloper kwark-cheesetaart met kleine Spaanse pruimen.

Is het nu kwarktaart of cheesecake? Het is in ieder geval heerlijk! En voedselzandloper-proof! Eerst maak je de bodem: Maak een deeg van de cashewnoten, het amandelmeel, de havermout, de abrikozen (heel fijn gesneden), het kokosvet en de eieren. Vet een springvorm van 20-22 cm in met wat zacht kokosvet en druk het deeg mooi glad op de bodem. Bak de bodem in 5 minuten in de oven op 200 graden. Zet de oven uit en laat de bodem nog 5 minuten staan. Eventuele belletjes zijn dan ingedroogd. Zo maak de de kwark-cheesevulling: Klop met een mixer de sojaroom met een scheutje vanille-extract tot stevige room. Roer de room door de roomkaas en de kwark. Prak de banaan en roer dit door het kwarkmengsel. Voeg nog een klein beetje limoensap toe. Laat de taartbodem iets afkoelen. Schep het kwarkmengsel op de bodem. Druk zoveel pruimpjes (of ander fruit) in de kwark tot je het genoeg vindt. Val niet direct aan maar laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Op de foto zie je kleine pruimen uit Spanje. Misschien kan je die in Nederland niet vinden maar je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Roomkaas en kwark, is dat wel 'voedselzandloper-proof'? (Koemelk immers niet.) Ja, ik beschouw het als kaas, en dat is zoals Kris Verburgh in zijn presentaties zegt al bijna geen melk meer. Kaas kan je gewoon eten.