Voorjaarssoep met jonge kapucijners en verse spinazie
Op een zonnige voorjaarsdag krijg je vanzelf zin in dit heerlijke voorsjaarssoepje bomvol vitanines!
- 1 ui
- 300 gram kapucijners (uit pot)
- 300 gram verse spinazie
- een handvol basilicumblaadjes
- een handvol verse munt
- 2 koffielepels bouillonpoeder
- 1 dl rijstmelk
- zout
- peper
- nootmuskaat
- peper
- zout
- nootmuskaat
Voorjaarssoep met jonge kapucijners en verse spinazie. Op een zonnige dag krijg je vanzelf zin in een voorjaarssoepje bomvol vitamines en met verse kruiden. Zo maak je deze lichte soep die een goed begin kan zijn van een heerlijke maaltijd: Fruit de ui in een soeppan en wok de spinazie in delen. Giet de spinazie af in een vergiet. Voeg de uitgelekte en afgespoelde kapucijners toe aan de spinazie, samen met de munt. Giet 1 liter kokend water in de pan met het bouillonpoeder. Breng de soep aan de kook en laat deze op een zacht vuur 10 minuten garen. Voeg de rijstmelk toe. Haal de pan van het vuur en maak er met een staafmixer een gladde soep van. Voeg peper, zout en een beetje nootmuskaat toe. Om de soep te verzachten kun je er nog wat extra rijstmelk in doen.