VZL Amandelkoek
Hartstikke lekkere voedselzandloper koek voor tussendoor.
- 4 eitjes
- 3 eetlepels palmsuiker (of kokosbloemsuiker)
- 180 gram amandelmeel
- 1 citroen
- kaneel
- kokosvet
Amandelkoek zonder toegevoegd vet. Verwarm de oven voor op 190 graden. Splits 4 eitjes heel precies in eiwit en dooier. Klop het eiwit met de mixer met 1,5 eetlepel palmsuiker (of kokosbloemsuiker) tot een stijve massa. Je moet het geheel kunnen omkeren zonder dat er iets uitvalt. Mix in een andere kom de eierdooiers met de geraspte schil van 1 citroen met wat kaneel en 1,5 eetlepel palmsuiker (of kokosbloemsuiker) tot een romige massa. Spatel 180 gram goed gezeefd amandelmeel door het eiwitbeslag. Roer de dooiers hier doorheen tot je een vloeibaar beslag hebt. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de rand in met wat kokosvet. Stort het beslag in de springvorm en bak hier een taart van in ongeveer 30 minuten. Let op: de koek gaat niet rijzen maar wordt wel superlekker!