Super snelle VZL-crackers van pitten en zaden
Gezonde crackers zonder graan- en melkproducten.
- 350 gram gemengde zaden en pitten uit een mix. (Bijvoorbeeld zonnebloempitten, lijnzaad, pompoenpitten, hennepzaad, chiazaad en sesamzaad.)
- 3 eitjes
- 3 eetlepels verwarmde kokosolie
- 2 eetlepels amandelmeel
- zout
- (bakpapier)
Dit is fun! Super snelle crackers van pitten en zaden. Helemaal VZL! Zo maak je ongeveer 20 crackers van zaden en pitten: Neem 350 gram gemengde zaden en pitten uit een mix. Bijvoorbeeld een mix van zonnebloempitten, lijnzaad, pompoenpitten, hennepzaad, chiazaad en sesamzaad. Je kunt ze in een kant en klaar mengsel kopen. Zet de oven op 150 graden. Doe de mix in een grote kom. Doe in een andere kom 3 eitjes met 80 ml warm water, 3 eetlepels verwarmde kokosolie, 2 eetlepels amandelmeel en wat zout en roer alles voorzichtig door elkaar. Roer het eimengsel door de zaden en pitten en zet dit deeg 10 minuten in de koelkast. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het deeg op de bakplaat. Maak heel voorzichtig hier een zo dun mogelijk deeg van. Ik deed dit met een houten spatel en de bolle kant van een lepel. Bak het deeg gedurende 10 minuten en haal het dan even uit de oven en snijd er crackers in het gewenste formaat van. Zet de oven op 160 graden en doe het crackerdeeg weer 15 minuten terug in de oven. Haal de crackers uit de oven en laat ze afkoelen. Als het goed is heb je nu super krokante crackers. Lekker met beleg zoals kaas, eiersalade, roomkaas met zalm. Bewaar de crackers in een goed afgesloten trommel met wat keukenpapier tussen de lagen crackers. Zeer geschikt voor je paasbrunch. Maar natuurlijk ook heerlijk bij je lunch met een verse soep.