Wilde spinazie-asperge quiche met halloumi
Hartige taart met een gezonde bodem van havermout.
- 200 gram havermout
- 2 eitjes
- 50 gram kokosvet
- zout
- peper
- olijfolie
- 1 bosje witte asperges
- 450 gram wilde spinazie
- vers geraspte nootmuskaat
- 125 gram halloumi
- zout
- peper
- olijfolie
Halloumi is een grieks geitenkaasje dat goed smelt. Lees er meer over op wikipedia.
200 gram havermout tot een deeg kneden met 2 eitjes en 50 gram kokosvet en zout en peper; een taartvorm invetten met wat olijfolie en de vorm bekleden met het deeg, maak een opstaand randje van zo'n 3 cm en zet het deeg in de vorm een half uurtje in de ijskast. (Je kunt de bodem voor de quiche ook maken met boekweitmeel, kikkererwtenmeel en/of amandelmeel.) Schil van het bosje witte asperges de houtige uiteinden eraf en schaaf de asperges vanonder het kopje over de lengte. Snijd de kopjes eraf en houd die even apart. In een hapjespan met wat olijfolie de in stukjes gesneden asperges een paar minuten zachtjes bakken. Doe de kopjes erbij en de spinazie en laat dit samen een paar minuten bakken. Giet de groenten af. Voeg zout, peper en vers geraspte nootmuskaat toe en 125 gram in blokjes gesneden halloumi. Leg dit mengsel op de deegbodem (in een springvorm) en laat het in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten garen.