www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Wortelcake

Een buitengewoon gezonde cake die ook nog eens abnormaal lekker is!

  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 koffielepel wijnsteenzuur bakpoeder
  • beetje zeezout
  • 2 theelepels kaneel
  • 80 gram walnoten, in kleine stukjes
  • 100 gram gesmolten kokosvet
  • 10 gedroogde dadels, in stukjes
  • 300 gram winterwortel
  • 3 middelgrote rijpe bananen, in plakjes
  • 75 gram sojayoghurt
  • 2 eitjes
Wortelcake. Deze wortelcake is werkelijk abnormaal lekker!

Zet vooraf alles klaar wat je nodig hebt voor deze wortelcake, (o.a.) 2 beslagkommen of grote plastic schalen. Voor het deeg doe je de 2 meelsoorten in een kom samen met kaneel en zout en de in kleine stukjes gesneden walnoten. Voor de wortelvulling: 300 gram wortel grof raspen en mengen met 3 in stukjes gesneden rijpe bananen; smelt het kokosvet in een pannetje op een laag vuur en voeg daar 10 in stukjes gesneden dadels aan toe zodat ze lekker even warm worden; doe dit dadelmengsel bij de wortel/bananen en voeg daar 75 ml sojayoghurt aan toe plus 2 eitjes, ga er even met de mixer doorheen. Volgende stap: voeg 1 koffielepel wijnsteenzuur bakpoeder toe aan het meel met walnoten, even goed mengen; nu kun je de inhoud van de 2 kommen gaan mixen. Doe dit heel voorzichtig; doe eerst 1 eetlepel van het meel bij de wortel en mix dit zachtjes met je mixer (met deeghaken); daarna 2 of 3 eetlepels en tot slot alles. Het deeg blijft wat vochtig. Dit is niet erg. Stort het deeg in een ingevet cakeblik (25-26 cm) en zet het blik in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 50 minuten.