Wortels met abrikozen uit de oven en tomatensaus met scholfilet
Superslank recept met vis en groenten. En supergezond.
- 1 bos wortels
- 1 rode ui
- 10 gedroogde abrikozen
- komijn
- peper
- zout
- olijfolie
- platte peterselie
- scholfilet
- 1 knoflookteen
- 2 sjalotjes
- 500 gram tomaten
- 1 bosje fijn gesneden verse oregano
- zout
- peper
- olijfolie
Leg een bos wortels in een ovenschaal met een gesnipperde rode ui en 10 in reepjes gesneden abrikozen. Bestrooi de wortels met wat komijn en peper en zout en strijk er wat mooie olijfolie overheen. Voeg er 1 centimeter warm water aan toe en zet de schaal in een voorverwarmde oven op 190 graden, afgedekt met alufolie, gedurende 20 minuten in de oven. Haal daarna de folie eraf en laat de wortels nog 20 minuten garen in de oven zonder folie. Haal de schotel uit de oven en strooi er platte peterselie over. De tomatensaus: snijd 1 knoflookteen heel fijn. Snipper 2 sjalotjes en fruit ze in wat olijfolie en voeg ongeveer 500 gram in stukjes stukjes gesneden tomaten toe met wat zout en peper. Laat dit alles ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Mix dit daarna met een staafmixer tot een gladde saus. De scholfilet opvouwen tot pakketjes en nog ongeveer 15 minuten laten garen in de saus. Een superslank Voedselzandloper gerecht!!! Gedroogde abrikozen: niet gesuikerd, met veel vezels die goed voor de darmen zijn en vol vitamine E en provitamine A en veel ijzer. Abrikozen zorgen voor een goede bloeddruk.