Zalmsoep
Deze zalmsoep kan je makkelijk zelf maken.
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel amandelmeel
- 3 afgestreken eetlepels bouillonpoeder
- een flinke eetlepel tomatenpuree
- 1 blikje zalm
- 1 dl rijstmelk
- 1 dl witte wijn
- peper
- zout
Zalmsoep. Weer eens wat anders. Lekker makkelijk en weinig snijwerk. Zo maak je 1 liter soep: Fruit 1 gesnipperde ui en 2 zeer klein gesneden teentjes knoflook in een soeppan. Voeg er 1 eetlepel amandelmeel aan toe. (Voor een meer gebonden soep voeg je 35 gram amandelmeel toe.) Voeg al roerend 800 ml kokend water toe en 3 afgestreken eetlepels bouillonpoeder. Roer een flinke eetlepel tomatenpuree door de soep en breng deze aan de kook en laat hem 5 minuten zacht garen. Laat ondertussen 1 blikje zalm uitlekken, verwijder graatjes en snijd de zalm in heel kleine stukjes. Doe de zalm in de soep en roer er 1 dl rijstmelk door en 1 dl witte wijn. Breng de soep op smaak met peper en zout.