Zeebaars uit de oven
Recept voor lekkere vis en een gezonde puree van knolselderij en zoete aardappel.
- 2 zeebaarzen
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- een handvol cherrytomaatjes
- 2 rode uien
- zout
- peper
- olijfolie
- dille
- 1 knolselderij
- 1 zoete aardappel
- 1 bosje platte peterselie
- chilipoeder
- zout
Het recept voor de zeebaars: droog 2 zeebaarzen goed af en vul de buikholte met een halve teen knoflook. Snijd in de huid een paar flinke sneeën en vul die met halve plakjes citroen en een stuk knoflook. Wrijf de vis in met zout en peper en kwast er wat olijfolie over en bestrooi de vis met dille. Leg de vis in een ingevette ovenschotel. Leg naast de vis een handvol gehalveerde cherrytomaatjes en in ringen gesneden rode uien en zet de schaal in de oven op 175 graden gedurende 30 minuten. Het recept voor de puree: Schil een knolselderij en snijd hem in stukken en doe hetzelfde met een zoete aardappel. Zet de knol en de zoete aardappel op met zoveel kokend water dat ze net onder water staan en doe er wat zout bij. Laat ze ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Giet het water af en voeg een flinke scheut sojaroom toe. Maak er met de mixer een puree van. Roer de blaadjes van de peterselie door de puree. Voeg voor een pittige puree ook wat chilipoeder toe.