Zomers maal met kikkererwten met wilde oregano, stukjes kaldoendij , rode paprika en gember
Makkelijk te maken, gezonde zomerse maaltijd.
- 1 kalkoendij (500 gram incl. bot)
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 1 blik kikkererwten
- een klein beetje verse gember
- wat verse oregano
- peper
- zout
- kokosolie
- olijfolie
Dit maal is snel en makkelijk te maken. Het stoven van de kalkoendij kost wel even wat tijd maar ondertussen kun je nog van de zon genieten of andere dingen doen en de rest van de maaltijd voorbereiden. Het recept (2 personen): Wrijf een kalkoendij in met peper en zout. Smelt in een braadpan wat kokosolie en voeg er wat olijfolie aan toe. Bak de dij aan één kant aan en keer de dij om. Voeg heel voorzichtig een scheut olijfolie toe en daarna ook wat gekookt water. Laat de dij aan beide kanten heel zacht garen (ongeveer 45 minuten). Snijd een klein beetje verse gember zeer fijn en smoor het even in wat olijfolie met 2 fijn gesneden rode uien. Snijd een rode paprika in dunne reepjes en doe deze ook in de pan. Laat de paprika rustig lekker zacht worden (ongeveer 5 minuten). Voeg wat fijn gesneden verse oregano toe en verwarm de kikkererwten mee. Snijd de kalkoendij in stukjes. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en doe ook de kalkoen weer in de pan. Verwarm het gerecht nog even door en schep het op de borden.