Zomerse fruittaart met frambozen
Een recept voor een gezonde, feestelijke taart.
- 80 gram boekweitmeel
- 60 gram amandelmeel
- 1 theelepel vanille-extract
- 80 gram kokosvet
- 2 eetlepels water
- 1 appel
- 1 wilde perzik
- 150 gram zoete aardbeitjes
- 50 gram frambozen
- wat limoensap
- 1 koffielepel arrowroot
Frambozen bevatten sterke anti-oxidanten. Deze taart is dus niet alleen maar feestelijk en lekker maar ook nog eens supergezond! Maak een deeg van boekweit- en amandelmeel, vanille-extract, gesmolten kokosvet en water. Zet het deeg ingepakt in aluminiumfolie zeker 20 minuten weg in de koelkast. Schil de appel en snijd deze in stukjes. Doe hetzelfde met de perzik Leg het fruit in een pannetje in een bodempje water. Laat het fruit op een zacht vuur garen in het vocht. Als het fruit lekker zacht is, voeg dan de zoete aardbeitjes en de frambozen toe met wat limoensap. Blijf goed roeren tot je een mooie rode zachte fruitmix hebt. Haal de moes van het vuur en roer de arrowroot erdoor. Kwast een kleine springvorm in met wat vet en druk het deeg in de vorm. Maak ook een opstaand randje. Bak het deeg (zonder het fruit) ongeveer 30 minuten in de oven op 175 graden. Stort de fruitmassa op het deeg en eet de taart niet direct op maar zet hem een paar uur in de koelkast. Pluk ondertussen verse frambozen om de fruittaart mee te versieren als hij afgekoeld is. En als je geen frambozen in de tuin hebt, gebruik je vruchten uit de winkel.