www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Zuurkool met knolselderij en Ras el Hanout en eendenborstfilet

Zuurkool zonder aardappels, makkelijk te maken.

  • 1 knolselderij
  • 500 gram 'gewone zuurkool'
  • 1 sinaasappel
  • 1 zoetzure appel
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 theelepel ras el hanout kruiden
  • een flinke eendenborstfilet (of 2 kleintjes)
  • kokosvet
  • olijfolie
  • sojaroom
  • zout
  • peper
Zuurkool met knolselderij en Ras el Hanout en eendenborstfilet

Zuurkool is gezond en lekker. Zeker met dit recept! Helemaal volgens de voedselzandloper! Het is niet moeilijk om te bereiden. Ik heb geëxperimenteerd met de smaken in de zuurkool en het vlees daarom rustig gehouden. Het recept voor 3-4 personen: Schil 1 knolselderij en snijd hem in stukken. Doe de knolselderij in een pan en doe er zoveel water bij dat de knol net onder water staat. Voeg wat zout toe. Doe 500 gram 'gewone zuurkool' in een andere pan met het vocht erbij. Voeg het sap van 1 uitgeperste sinaasappel toe en 1 in stukjes gesneden zoetzure appel. Voeg 1 theelepel karwijzaad en 1 theelepel ras el hanout kruiden toe. Breng de knolselderij en de zuurkool aan de kook en laat ze beide 20-25 minuten garen. Let op dat de zuurkool niet aanbrandt. Snijd de vetkant van een flinke eendenborstfilet (of 2 kleintjes) met een scherp mes een aantal keren in. Bestrooi beide kanten met zout en peper. Verhit in een koekenpan wat kokosvet en wat olijfolie. Bak de vetkant 11 minuten op een middelhoog vuur en keer de filet om. Laat de filet op de andere zijde nog 4 minuten verder garen. Haal de filet uit en pan en laat hem even rusten in aluminiumfolie. Giet de knolselderij af. Giet er wat sojaroom door en maak er met de stamper een grove puree van. Schep de zuurkool door de puree en schep deze op de borden. Snijd de eend in plakken en leg deze op de zuurkool.