Zuurkool met knolselderij en zoete aardappel uit de oven
Zo lekker heb je zuurkool nog nooit gegeten! En nog gezond ook.
- 500 gram zuurkool
- driekwart knolselderij
- 1 zoete aardappel
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- olijfolie
- sojaroom
- witte wijn
- belegen kaas
- kruidnagel
- zout
- peper
Het recept voor 3-4 personen, afhankelijk van wat je erbij eet. Zet de oven op 200 graden. 500 gram zuurkool, niet afgieten maar met het vocht en een laagje water zachtjes in 30 minuten gaar stoven met wat kruidnagel; afgieten en laten uitlekken. Ondertussen een driekwart kleine selderijknol in blokjes snijden en 1 zoete aardappel schillen en ook in blokjes snijden; de groenten in een klein laagje water met wat zout in 15 minuten zachtjes gaar koken. Groenten afgieten en fijn stampen; ondertussen 2 fijn gesneden uien en 4 tenen zeer fijn gesneden knoflook in wat olijfolie fruiten en de uitgelekte zuurkool hieraan toevoegen; doe daar nog flink wat sojaroom bij, eventueel een scheut witte wijn en zout en peper. Doe alles bij elkaar in een ingevette ovenschaal en bedek dit met een laagje grofgeraspte belegen kaas en zet de schaal in de oven gedurende ongeveer 25 minuten. Dit recept combineert goed met kalkoendij, kip, vis en een vegetarische toevoeging en het kan ook zonder.