Zuurkool met pompoen en prei uit de oven
Door de pompoen wordt deze gezonde zuurkool zachter van smaak.
- 500 gram zuurkool
- 1 platte biologische pompoen
- 2 prei
- 1 rode ui
- een handjevol verse koriander
- 1 koffielepel bouillonpoeder
- olijfolie
- zout
- peper
- oude geraspte kaas
Zuurkool met pompoen en prei uit de oven. Echt megalekker! Door pompoen aan het gerecht toe te voegen krijg je een fantastische zuurkool zonder het zuur. Het wordt dus zachter. Zo maak je dit recept voor 4 personen: Laat 500 gram zuurkool uitlekken in een vergiet. Maak bouillon van 200 ml water en voeg er, als het water kookt, 1 koffielepel bouillonpoeder aan toe. Snijd 1 platte biologische pompoen in stukjes. Je kunt de schil eraan laten zitten (fijn veel extra vezels), maar je moet hem wel even wassen. Snijd 2 preien in ringen en maak ze schoon onder de kraan. Snijd 1 rode ui fijn. Pluk een handjevol verse koriander van een korianderplantje. Fruit de ui in een hapjespan in wat olijfolie en voeg de zuurkool en de bouillon toe. Laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen. Bak de prei in een andere hapjespan een paar minuten. Kook de pompoen gedurende 15 minuten in een pan met zoveel water dat de pompoen onder water staat en voeg er zout en peper aan toe. Giet de pompoen af en de zuurkool ook. Maak een stamppot van pompoen, wat olijfolie, prei, zuurkool en de koriander. Leg de stamppot in een middelgrote ovenschaal en strooi er lekker veel oude geraspte kaas over. Laat de schotel 15 minuten in de oven garen (op 175 graden). Eet smakelijk!