VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Pizza met bodem van kikkererwtenmeel

Omdat je de bodem van kikkerwtenmeel maakt is deze pizza voedselzandloper-proof.

Voor de bodem:
  • 125 gram kikkererwtenmeel
  • zout
  • peper
  • 2 eetleleps olijfolie
Voor de saus:
  • 2 tenen knoflook
  • zout
  • een handvol verse basilicum
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • olijolie
  • water
Voor het beleg:
  • ansjovis
  • champignons
  • rucola
  • geitenkaas
Pizza met een bodem van kikkererwtenmeel. Lekker met een zelfgemaakte saus.Saus voor over de pizza. Heel gemakkelijk te maken in een vijzel.

Recept voor pizza met een bodem van... kikkererwtenmeel: meng het meel met het water, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie en breng dit mengsel (jaja) al roerend aan de kook tot een dikke pap ontstaat; stort de brij op een bakplaat met bakpapier; bak het deeg op 180 graden ongeveer 15 minuten; strijk de saus over het deeg. Ik heb hem belegd met kleine stukjes ansjovis, plakjes champignon, rucola en geraspte geitenkaas, maar dat kun je naar eigen smaak veranderen. Erbij: Een rucola salade met parmezaan!

www.voedselzandloper-recepten.nl