VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Voedselzandloper Cakejes

Hoe maak je nou iets lekkers, toch gezond, voedselzandloper-proof? Probeer deze cakejes! Met kokosolie, amandelmelk, boekweitmeel.

  • 3 kleine appels
  • 3 dl amandelmelk
  • 200 gram kokosolie
  • 3 eitjes
  • 100 gram boekweitmeel
  • 150 gram havermout
  • 1 rijpe banaan
  • limoensap
  • lekker veel kaneel
  • een handje hazelnoten
  • 1 koffielepel wijnsteenzuur bakpoeder
  • een scheutje vanillextract
  • agavesiroop (als je het zoeter wilt)
  • zout
  • (papieren cakevormpjes)
  • (muffin-bakvormen)
Voedselzandloper Cakejes

Heerlijke en gezonde cakejes! De scholen zijn weer begonnen. Een goed moment voor iets lekkers in de lunchbox, bij de thee of wanneer dan ook! Zo maak je deze heerlijke gezonde Voedselzandloper lekkernij: Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil 3 kleine appels, snijd ze in kleine stukjes en besprenkel ze met limoensap. Meng de appels met lekker veel kaneel en doe er een handje hazelnoten bij die je in een vijzel hebt fijn gewreven. Verwarm 3 dl amandelmelk. Smelt in een pannetje 200 gram kokosolie. Klop door de gesmolten kokosolie 3 eitjes. Voeg hier 100 gram boekweitmeel en 1 koffielepel wijnsteenzuur bakpoeder aan toe. Als de amandelmelk bijna kookt giet je er een scheutje vanillextract door, samen met 150 havermout. Meng het appelmengsel met de havermout. Prak 1 rijpe banaan. Roer die door het beslag en proef of je het zoet genoeg vindt. Zo niet, giet er dan nog een beetje agavesiroop bij en doe er tot slot nog een beetje zout bij. Zet papieren cakevormpjes in muffin-bakvormen. Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag en zet ze in de oven gedurende 35 minuten. Laat de cakejes even afkoelen voordat je aanvalt!!! En eet niet alle cake in één keer op.

www.voedselzandloper-recepten.nl