www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Voedselzandloper pesto

Om zelf te maken: Pesto van basilicum.

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bosje basilicumblaadjes
  • olijfolie extra vierge
  • zout
  • peper

Pesto (van basilicum) kun je heel makkelijk zelf maken. Wat je over hebt bewaar je, onder een laagje olijfolie, in een goed afgesloten potje. Zo maak je groene pesto: Doe 2 eetlepels pijnboompitten in een mengbeker en 2 fijn gesneden tenen knoflook, 50 gram Parmezaanse kaas en 1 bosje basilicumblaadjes. Maak hier met de staafmixer een dikke puree van en voeg in delen olijfolie extra vierge toe tot de je gewenste dikte hebt. Zout en peper naar smaak.