VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Appel-notentaart, gezoet met dadels

Recept voor een voedselzandloper-proof taart.

  • 115 gram pecannoten
  • 250 gram dadels
  • 3 eetlepels gesmolten kokosvet
  • 3 friszure appels
  • kaneel
  • citroensap
Appel-notentaart gezoet met dadels

Voor het maken van deze taart heb je een keukenmachine nodig. Eerst maak je het deeg: mix in de keukenmachine 115 gram pecannoten met 250 gram dadels, 3 eetlepels gesmolten kokosvet en 2 eetlepels water. Bekleed met deze mix een kleine springvorm, niet alleen de bodem, maar maak ook een opstaand randje van een paar centimeter; leg de vorm een uur in de koelkast. Voor de vulling: schil 3 friszure appels en snijd ze in kleine blokjes en meng ze met kaneel en wat citroensap, doe het appelmengsel in een ovenschaal en laat het gedurende 30 minuten bakken in de oven, op 175 graden; zet er een schaaltje met ongeveer 100 gram gemengde noten naast; leg het appelmengsel op de taartbodem en de geroosterde noten er boven op. (Van veel noten kun je heel gemakkelijk de velletjes verwijderen). Laat de taart nog een paar uur opstijven in de koelkast.

www.voedselzandloper-recepten.nl