Frieten van koolraap met kaasplak en gewokte spinazie
- 1 koolraap
- chilipoeder
- 2 dikke plakken kaas extra belegen (Beemster)
- wat gemalen amandelen
- 1 ei
- kokosvet
- 450 gram spinazie
- 4 tenen knoflook
- zout
- peper
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de schil van een koolraap en snijd de raap in stukken ter grootte van frieten. Giet in een kommetje wat gewone olijfolie en wat chilipoeder. Bekleed een grote bakplaat (of 2 kleine) met aluminiumpapier en leg de koolraap-frieten erop en bestrijk ze met de oijfolie. Zet de bakplaat in de oven en laat de frieten garen in 30 minuten (keer ze na 15 minuten om). Doe in een kommetje wat olijfmayonaise met verse tijmblaadjes. Maal een klein handjevol amandelen fijn in een keukenmachine. Klop het ei en stort het in een bord en haal beide kanten van de kaasplak door het ei en druk eerst in één kant van de plak een laagje noten. Verwarm wat kokosvet in een koekenpan en leg de kaasplak hierin, laat de plak langzaam garen en druk de rest van de gemalen noten op de bovenkant. Keer na 5 minuten de plak om en warm deze kant ook 5 minuten op laag vuur. Snijd de knoflooktenen fijn en fruit ze in wat olijfolie in een hapjespan en voeg de spinazie in delen toe en wok de groente. Giet de spinazie goed af in een vergiet, doe deze terug in de pan en voeg er wat zout en peper aan toe en warm de groente nog even goed door. Schep de frieten op de borden met de mayonaise, de kaasplakken en de spinazie.