VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Fruittaart met luchtig deeg

Een gezonde taart met fruit, zonder graan- en koemelk-producten.

  • 4 eitjes
  • 2 eetlepels zoet naar keuze (bijvoorbeeld stevia)
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • zout
  • 500 gram fruit (bramen, druiven en cranberry's)
  • een kneepje agavesiroop
Fruittaart met Voedselzandloper-proof deeg

Recept in de serie liefde en toewijding, dus eerst het recept goed doorlezen en als je de tijd hebt deze gezonde fruittaart maken. Het is niet moeilijk, maar je moet wel de eitjes goed splitsen. Zet 2 kommetjes klaar en splits 4 eitjes, zorg ervoor dat er tussen het eiwit geen eierdooier meer zit. Schenk het eiwit in een grotere kom en klop de eiwitten met de mixer tot een echt stijve massa, reken op een minuut of 4-5. Schenk de eigelen in een andere mengkom met 2 eetlepels zoet naar keuze en 1 eetlepel vanille-extract, 100 gram amandelmeel en voeg er nog wat zout aan toe. Spatel nu de stijf geslagen eiwitten voorzichtig door het eierdooiermengsel totdat alles goed vermengd is en stort dit in een bakvorm van ongeveer 24 cm doorsnee; verdeel 500 gram fruit, (bramen, druiven en cranberry's (uit de diepvries) en voeg eventueel nog een kneepje agavesiroop toe over de cranberry's. Zet de springvorm in de oven op 160 graden en haal na ongeveer 55 minuten de taart eruit. De taart wordt nog lekkerder als je 'm een dagje in de koelkast zet. Als je fruit uit de diepvries gebruikt, ontdooi het dan eerst.

www.voedselzandloper-recepten.nl