VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Gebakken kip gevuld met druiven

Weer eens wat anders: Druiven in de kip.

  • 1 (biologische scharrel)kip
  • 1 bol knoflook
  • 250 gram blauwe druiven
  • flink wat gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • kokosvet
  • een flinke scheut goede wijn
Gebakken kip gevuld met druiven

Nog nooit eerder heb ik een kip gevuld met druiven, maar waarom niet? Ik had een mooie biologische scharrelkip en heb een vulling gemaakt van 1 bol knoflook (in halve teentjes), 250 gram blauwe druiven en flink wat gedroogde Italiaanse kruiden. Strooi eerst wat peper en zout in de buikholte van de kip en vul de buik verder op met de druiven met knoflook en kruiden; bestrijk de kip met een mengsel van olijfolie, peper en zout en verwarm in een pan met zware bodem wat vet (kokosvet). Leg de kip in de pan; keer na een paar minuten de kip om en laat de kip ook op de andere kant bruinen. Giet een flinke scheut goede wijn over de kip en wat kokend water en laat de kip op een middelzacht vuur garen, gedurende 1 uur en 15 minuten. Prik in de kip en als ze gaar is kun je haar uit de pan nemen, even tot rust laten komen en aan snjijden en zo niet, laat dan de kip nog even verder in de pan garen.

www.voedselzandloper-recepten.nl