VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Gegrilde zomerse groenten met kipkluifjes

Makkelijk te maken met veel gezonde groenten.

  • rode paprika
  • witte courgette
  • bospeen
  • tomaat
  • kipkluifjes
  • verse blaadjes rozemarijn
  • olijfolie
  • wat knoflooktenen
  • een rode ui
  • een bakje kastanjechampignons
  • een flinke scheut rode wijn
  • zeezout
  • zwarte peper
  • olijfolie
Gegrilde zomerse groenten met kipkluifjes

Het recept: snijd de groenten (rode paprika, witte courgette, bospeen, tomaat) in ongeveer gelijke stukken. Vet met een kwastje een grote ovenschaal in met olie en verspreid de groenten over de bodem. Strooi er wat zeezout en zwarte peper over en verse blaadjes rozemarijn en wat olijfolie. Gril de groenten gedurende 30 minuten in de oven op 225 graden. Ondertussen snijd je wat knoflooktenen heel fijn en snipper je een rode ui. Veeg een bakje kastanjechampignons schoon en snijd deze in plakken. Wat kip kluifjes inwrijven met zout, peper en gedroogde rozemarijn. In een pan met dikke bodem de knoflook en ui zachtjes fruiten. Kip toevoegen en aan beide kanten laten bruinen. Champignons toevoegen met een flinke scheut rode wijn en wat heel warm water. Kip laten garen op middelhoog vuur gedurende 20-25 minuten. Groenten uit oven halen, kipjes er tussen leggen en de champignons met ui en knoflook toevoegen, zonder het vocht. Omscheppen met de groenten. Hoeveel groenten heb je nodig? 200 gram per persoon, van alles wat.

www.voedselzandloper-recepten.nl