VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Gevulde koolbladeren met quinoa

Ziet er leuk uit, en het is lekker en gezond.

  • bladeren van een groene kool
  • quinoa
  • 1 rode ui
  • een handje vol kastanjechampignons
  • 1 prei
  • 1 tomaat
  • verse peterselie
  • grof gehakte noten
  • zout
  • peper
  • geraspte kaas
  • bouillon
Voedselzandloper-recept: Gevulde koolbladeren met quinoa

Recept voor 2 personen (niet al te grote eters): Trek per persoon 2 bladeren van een groene kool en blancheer ze 1-2 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en leg ze in een licht ingevette ovenschaal. Spoel quinoa heel goed af en kook de korrels gaar. Kijk op de verpakking voor de hoeveelheid en de tijd. (Ik liet de quinoa 10 minuten zachtjes koken met wat zout). Fruit 1 gesnipperde rode ui samen met een handje vol schoon geborstelde en in plakjes gesneden kastanjechampignons en voeg er ook 15 cm gehalveerde ringetjes prei aan toe en daarna nog wat verse peterselie en grof gehakte noten samen met wat zout en peper. Roer de goed uitgelekte quinoa door de massa samen met lekkere geraspte kaas. Vul de koolbladeren met dit mengsel en giet er voorzichtig nog wat bouillon bij. Leg bovenop 1 of 2 plakjes verse tomaat en zet de gevulde kool in een schaal in de oven op 180 graden gedurende 20 minuten.

www.voedselzandloper-recepten.nl