VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Gevulde XXL-champignon met ragout van paddenstoelen

Een heel goed voedselzandloper kerst recept. Maar ook als het geen kerst is lekker en gezond.

  • 2 kastanjechampignons
  • 2 shiitakes
  • 1 oesterzwam
  • een halve rode ui
  • 1 koffielepel kokosvet
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 1 dl paddenstoelenbouillon
  • een scheut sojaroom
  • een scheut madeira
  • wat peterselie
  • geraspte Italiaanse kaas
  • walnoten
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Gevulde XXL-champignon met ragout van paddenstoelen

Gevulde XXL-champignon met ragout van paddenstoelen. Hier kun je mee voor de dag komen tijdens je kerstdiner. Helemaal VZL-proof! Zo maak je het voor 1 persoon maar je kunt de hoeveelheden heel gemakkelijk verdubbelen. Borstel 2 kastanjechampignons en 2 shiitakes en 1 oesterzwam schoon en scheur of snijd ze in stukken. Snipper een halve rode ui heel fijn en fruit deze in 1 koffielepel kokosvet gedurende 1 minuut op een zacht vuur. Voeg er 1 eetlepel amandelmeel aan toe en roer deze samen met de ui heel goed door gedurende 1 minuut. Schenk er 1 dl paddenstoelenbouillon in delen aan toe en blijf heel goed roeren tot je een gladde ragout krijgt. Doe de paddenstoelen erbij samen met een scheut sojaroom en laat de paddenstoelen zachtjes garen. Borstel ondertussen de XXL-champignon schoon en bak deze in een andere hapjespan in een klein beetje kokosvet met wat olijfolie beetgaar met wat water en een deksel erop. Voeg aan de paddenstoelenragout zout, peper en een scheut madeira toe (is te koop in kleine flesjes). Leg de XXL-champignon op een bord en verdeel het paddenstoelenmengsel hierover. Garneer met wat toefjes peterselie, geraspte Italiaanse kaas en in stukjes gehakte walnoten.

www.voedselzandloper-recepten.nl